Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του “ναι” σε όλα

383

«Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του “ναι” σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Καλαμάτα το βράδυ του Σαββάτου και υπογράμμισε: «Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας»

Όπως ανέφερε, για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση «δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική».

«Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε», υπογράμμισε.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει τη μάχη για να αλλάξει η Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς.

«Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την Ν.Δ. και τον κ. Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει. «Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης, για αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ, «ώστε να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όχι μόνο απετράπησαν αυτά τα σχέδια, αλλά η κυβέρνηση πέτυχε και μια συμφωνία που μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.
Αναφερόμενος στον κ. Μεϊμαράκη, τόνισε ότι «αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο λαός κατανοεί ότι η επιστροφή της Ν.Δ. στην διακυβέρνηση θα σημάνει απόσυρση όλων των μέτρων ανακούφισης του προηγούμενου επταμήνου.

«Ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της. Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να μην διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης».

«Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.