Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Έκπτωτος ο πρωθυπουργός – Προπαγανδίζει την χρεοποκία της Ελλάδας

42

«Ο λαός μας έπαθε όσα του έλεγαν ότι θα πάθει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τώρα μπορούν να εύχονται χρόνια πολλά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λάρισα

«Ο χρόνος της συγκυβέρνησης τελείωσε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Λάρισα.

«Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά. Με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία με το λαό. Με το ΣΥΡΙΖΑ κορμό της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής. Γιατί το 2014 δεν είναι 2012» τόνισε.

Σχολιάζοντας άρθρο του Αντώνη Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα, ανέφερε δε «έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα το πόσο πολύ φοβάται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό».

Στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς «διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση. Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά. Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στην Προεδρική εκλογή, υποστήριξε πως οι βουλευτές δεν πρόκειται να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. «Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας: την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.