Ειδησεογραφικό site

Τρόικα: Σημαντική πρόοδος στην Κύπρο

72

Κοινή δήλωση, έκαναν  οι θεσμοί που συναποτελούν τη Τρόικα για την ολοκλήρωση της επίσκεψης των κλιμακίων τους στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κοινή δήλωση επισημαίνει ότι οι ομάδες «χαιρέτισαν τη συνεχή πρόοδο των αρχών σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών και της εφαρμογής σημαντικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης υιοθέτησης σύγχρονης νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις».

Η δήλωση χαρακτηρίζει τη νομοθεσία ένα σημαντικό βήμα το οποίο στοχεύει στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο».

Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ διαπιστώνουν ότι έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο κλιμακίων για την αξιολόγηση και οι ομάδες προσβλέπουν σε μια ταχεία ολοκλήρωση το συντομότερο, όταν όλα τα στοιχεία του πλαισίου αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων είναι διαθέσιμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.