Ειδησεογραφικό site

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία

35

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου. Για πέμπτη χρονιά, κόσμος του νησιού, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, το τίμησε με την παρουσία του και απόλαυσε κινηματογραφικές νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Πάτμου.

Πάνω από 1.150 θεατές παρακολούθησαν τις προβολές και τα σεμινάρια, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του επταήμερου Φεστιβάλ. Μία πληθώρα από ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους προβλήθηκαν σε ταυτόχρονη παράλληλη προβολή, εσωτερικά και εξωτερικά, στο Παλαιό Σχολείο της Χώρας.

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξένησε κινηματογραφιστές, οι οποίοι συζήτησαν με το κοινό και μίλησαν για το έργο τους. Μάλιστα, αρκετές φορές, τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από πολύ νωρίς. Παρευρέθηκαν η Valeria Golino, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο Riccardo Scamarcio, ηθοποιός και παραγωγός, ο Marco Frazier από το Sundance Channel και η Marie Skovgaard, σκηνοθέτης.

Μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν η «Ταινία τρόμου στη Χώρα», κατά την οποία οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ένα κυνήγι θησαυρού στα στενά της Χώρας, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, με στόχο να βρουν τον τίτλο της μυστικής προβολής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτήν τη φορά, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από εργαστήρια και σεμινάρια. Επίσης, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά ο Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.