Ειδησεογραφικό site

Το τελευταίο «αντίο» στον Τόνυ Άντονυ (Φωτο)

44

Στον ιερό ναό του Τίμιου Σταυρού στο Αιγάλεω τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία στη μνήμη του κωμικού ηθοποιού Τόνυ Άντονυ (κατά κόσμον Αντώνη Κόνιαρη).

Ο 66χρονος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ήσυχα και αθόρυβα όπως άλλωστε κινήθηκε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

Η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδελφοί του συγκεντρώνονται για να αποχαιρετίσουν ένα σπάνιο καλλιτέχνη με ήθος και σεβασμό στη δουλειά του, αλλά και με ξεχωριστές ευαισθησίες.


Η Έλντα Πανοπούλου

Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά του ένιωσαν την ουσιαστική φιλία και την προσφορά από ένα δοτικό άτομο που ήταν πάντα κοντά σε όποιον χρειαζόταν τη βοήθειά του.

Τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί και να δώσει τη μάχη με τη ζωή μόνος του χωρίς να δώσει ποτέ δικαιώματα σε κανέναν να αναφερθεί στον εφιάλτη που εκείνος βίωνε.

Σύμφωνα με τον αδελφό του τελευταία επιθυμία του ήταν να πεταχθεί η στάχτη του στη θάλασσα για να είναι πάντα κοντά στο στοιχείο που λάτρεψε όσο τίποτα άλλο, καθώς ήταν ερωτευμένος με τη Σκόπελο.

Να σημειωθεί ότι είχε πολύ πετυχημένες συνεργασίες στο ενεργητικό του και θεωρείτο από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Η οικογένεια του εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».


Η Άννα Φόνσου

«Η τελευταία επιθυμία του αδελφού μου ήταν να καεί και η τέφρα του να σκορπιστεί στη θάλασσα εκεί στα νερά της Σκοπέλου που τόσο λάτρεψε». Αυτά είναι τα λόγια του Δημήτρη Κονιαρη του μικρότερου αδελφού του εκλιπόντος ηθοποιού, ο οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr αποκαλύπτει πως αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον αδελφό του να καεί και να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα στα νερά της Σκοπέλου του νησιού που λάτρεψε ο ηθοποιός.

«Πέρασε δύσκολα. Προτίμησε να απομονωθεί από όλους. Έλεγε ότι είναι μια χαρά. Δεν ήθελε να τον λυπούνται» λέει ο αδελφός του, σημειώνοντας ότι τον θαύμαζε για το κουράγιο και τη δύναμή του αλλά και για το πόσο πάλεψε για να πετύχει στο θέατρο.


Η Βάσια Τριφύλλη

Τραγικές φιγούρες τα δυο του παιδιά, Νίκος και Βασίλης. Ήταν κοντά του ως το τέλος. Θρηνούν για τον δικό τους ήρωα που αποχαιρετούν σήμερα, όπως λένε στο protothema.gr

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης χαρακτηρίζει τον Τόνυ Άντονυ, ως φίλο του που πάλεψε μέχρι το τέλος και δεν κοινοποίησε σε κανέναν την αρρώστια του. «Έφυγε αθόρυβα και απελευθερώθηκε» λέει συγκινημένος.


Ο Γιώργος Παπαζήσης

Συντετριμμένη από τον χαμό του φίλου της και η Έλντα Πανοπούλου, η οποία ξεσπά σε δάκρυα. Θυμάται τον αγαπημένο της φίλο στο θέατρο, τις πλάκες που έκαναν μεταξύ τους και το πόσο δυνατά συναισθήματα αγάπης είχαν αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Βρίσκει το κουράγιο και λέει στο… φιλαράκι» της «καλό ταξίδι».


Ο Γιάννης Κακουλίδης


Ο Σπύρος Μπιμπίλας

Στεφάνι απέστειλε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.