Ειδησεογραφικό site

Το τέλος των κέντρων κράτησης ανακοίνωσε ο Γ.Πανούσης: «Νιώθω ντροπή ως Ευρωπαίος»

45

Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που επισκέφτηκε την Αμυγδαλέζα, μετά την αυτοκτονία ενός μετανάστη την Παρασκευή. «Θέλουμε μόνο λίγες μέρες».

Την κατάργηση των κέντρων κράτησης, όπως αυτό της Αμυγδαλέζας, ανακοίνωσε επισήμως το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

«Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου ως Ευρωπαίος. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν… Το είπαμε πριν τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στον απόηχο της αυτοκτονίας μετανάστη την Παρασκευή.

Στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βασιλική Κατριβάνου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα, ζητώντας να γίνουν άμεσες ενέργειες τις οποίες συνόψισε στα εξής: να αποτραπεί άλλη αυτοκτονία με τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι ασθενείς, οι αιτούντες άσυλο και να τεθεί το θέμα των ανηλίκων καθώς χρειάζεται να δημιουργηθούν δομές υποδοχής και να ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει το Κέντρο Κράτησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.