Ειδησεογραφικό site

Το ΣΕΦ θα γίνει κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας -Μεταμορφώνεται σε παράκτιο πάρκο

36

Με στόχο η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ να αναβαθμιστεί και να μεταμορφωθεί σε παράκτιο πάρκο όπως αυτό του Φλοίσβου, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό τον Οκτώβριο με στόχο να παραχωρηθεί έκταση 220 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής σε ιδιώτες για 50 χρόνια.

Οπως γράφουν και Τα Νέα το σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής προβλέπει τη δημιουργία θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας όπως αυτό στο Φλοίσβο, την κατασκευή παιδότοπων, χώρων ειδικά διαμορφωμένων για ποδήλατο, σινεμά, αλλά και λίγα εμπορικά καταστήματα. Ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ θα αναβαθμιστεί πεαιτέρω με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου.

Παράλληλα προβλέπεται να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενοι αθλητικοί χώροι. Συγκεκριμένα ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει στη διάθεση του να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί της περιοχής του ΣΕΦ, της μαρίνας, της Ακτής Δηλαβέρη και θα έχει τη δυνατότητα δόμησης 15.000-25.000 τμ.

Διευκρινίζεται πάντως πως στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το ΣΕΦ, το Δελφινάριο, η έκταση από όπου διέρχεται το Τραμ και το γειτνάζον τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος. Επιπλέον ξεκαθαρίζεται ρητά πως θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και η μαρίνα.

Στόχος είναι η περιοχή να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.