Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι χωρίς κατεύθυνση – Το Ποτάμι: «Κακό» το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε

29

Για κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης στο πρώτο σχόλιο της ΝΔ για τη στελέχωση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».

Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε επίσης την έντονη διαφωνία της ΝΔ με την κατάργηση των υπουργείων Ναυτιλιάς και Τουρισμού «που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια» ενώ χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την κατάργηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορα τέλος την επιλογή Κωνσταντοπούλου ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά της συναίνεσης και της σύνθεσης όπως θα έπρεπε να σηματοδοτεί το πρόσωπο που θα επιλεγεί για νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θεωρούμε επίσης αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται».

Το Ποτάμι: «Κακό» το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε

Για «κακό» κυβερνητικό σχήμα με «ελάχιστες καλές εξαιρέσεις» κάνει λόγο το Ποτάμι υποστηρίζοντας ότι τα υπουργείο μοιράστηκαν «με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους».

Το Ποτάμι καυτηριάζει και την επιλογή Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής αναφέροντας ότι «επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων» και κάοντας λόγο για έκπληξη αφού «θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.