Ειδησεογραφικό site

Το Ποτάμι: Επικεφαλής εξελέγη ο Στ. Θεοδωράκης

41

Το Ποτάμι, στο ιδρυτικό συνέδριό του, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, εξέλεξε με ανάταση καρτών από πλευράς των συνέδρων τον Σταύρο Θεοδωράκη ως επικεφαλής, όρος ο οποίος προκρίθηκε εν σχέσει με εκείνον του προέδρου.

Κανένα άλλο μέλος του κόμματος δεν έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του επικεφαλής, οπότε και δεν στήθηκαν κάλπες.

«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου, ευχαριστώντας τους εθελοντές – μέλη.

«Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έρευνες που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Από εδώ και πέρα, όπως είπε, μεγάλη σημασία θα έχει η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες αλλά χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος», καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις.

«Έτσι θέλει να δουλέψει το Ποτάμι και όχι με πανηγυρικούς και κλακαδόρους, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και όχι αόριστες υποσχέσεις», πρόσθεσε.

Τα μέλη του κόμματος χαρακτηρίζονται με τον όρο «εθελοντές».

Το σώμα, το οποίο συνεδρίαζε στο Λαύριο από την Παρασκευή, ενέκρινε το καταστατικό του κόμματος, το κείμενο θέσεων, καθώς και το κείμενο συμπερασμάτων.

Απομένει η ανάδειξη των 70 μελών της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος, καθώς και – στη συνέχεια – η εκλογή της επταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.