Ειδησεογραφικό site

Το… πέσιμο του Πιτσιρίκου στον Τσίπρα

51

 

«Ο Αλέξης Τσίπρας σπάει τη σιωπή του». Με αυτόν τον τίτλο, ο γνωστός «Πιτσιρίκος» του Διαδικτύου σχολιάζει τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha και στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, στην οποία άνοιξε τα χαρτιά του τόσο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του όσο και για τα μετεκλογικά του σχέδια.

Με το γνωστό αιχμηρό του χιούμορ, ο «Πιτσιρίκος» εστιάζει την κριτική του σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και σε όσα υπογράμμισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο του δημοψηφίσματος και τα… ελικόπτερα πάνω από το Μαξίμου.

Δεν παραλείπει, δε, να υπογραμμίσει, στο κλείσιμο του κειμένου του, αναφερόμενος στην αυτοδυναμία που ζήτησε ο κ. Τσίπρας: «Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ζητάει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά αυτό είναι σαν να ζητάω εγώ να μου δώσουν το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αν κι αυτό το δεύτερο είναι πιο πιθανό».

Σήμερα, μάλιστα, ο «Πιτσιρίκος»… ξαναχτυπά με νέο του άρθρο-σχόλιο, το οποίο, από τον τίτλο του και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πόση «καυστική» σάτιρα περιέχει για τον κ. Τσίπρα: «Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα θα ψηφίσει Λαϊκή Ενότητα».

Αναλυτικά το άρθρο του «Πιτσιρίκου», με το οποίο σχολιάζει την πρώτη προεκλογική συνέντευξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας σπάει τη σιωπή του»

Το εναλλακτικό κανάλι Alpha του γνωστού χίπη Δημήτρη Κοντομηνά επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του, θέλοντας να δείξει πως ο ανελέητος αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ολιγαρχών συνεχίζεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη πως οι εταίροι δεν του δίνανε καμία σημασία αλλά μόλις πήγε ο Τσακαλώτος να υπογράψει τη συμφωνία τον δέχτηκαν με χειροκροτήματα, οπότε ο Βαρουφάκης που δεν υπέγραφε τη συμφωνία είναι κακός, και ο Τσακαλώτος που υπέγραψε τη Μνημονιάρα είναι θεός και να μην ξεχάσετε να τον ψηφίσετε στις εκλογές γιατί έχει και άλλα να προσφέρει στον τόπο.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως είχε χάσει την αξιοπιστία του αλλά, ευτυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χάσει την αξιοπιστία του και τον εμπιστευόμαστε όλοι με κλειστά μάτια, ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν προσωπική επιλογή του Τσίπρα αλλά του τον επέβαλαν ξένα κέντρα συνωμοσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάνει πολλές μεταστροφές, σε αντίθεση με τον ίδιο που ήταν βράχος στις θέσεις του και όχι μόνο έκανε όλα όσα έλεγε προεκλογικά αλλά μας έφερε και το Μνημόνιο που μας είχε υποσχεθεί.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως είχε αδικήσει τον Τσακαλώτο στις πρώτες επιλογές του για την κυβέρνηση τον Ιανουάριο αλλά δεν φταίει αυτός γιατί ο Τσακαλώτος δεν μιλούσε καλά ελληνικά και ο Τσίπρας δεν είχε τελειοποιήσει ακόμα τα αγγλικά του, οπότε δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν και συνεννοούνταν με νοήματα.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -που σήμερα είναι απέναντί του- του έλεγαν την περίοδο του δημοψηφίσματος πως φοβούνται μη σκάσει καμιά τράπεζα και πάνε τα ελικόπτερα και τους πάρουν από το Μαξίμου, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Λαφαζάνης είχε αντιληφθεί πως ο Τσίπρας είχε χεστεί πάνω του και του έκανε πλάκα.

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «όλοι κρίνονται», και πραγματικά ελπίζω να κριθεί όπως της αξίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου που διαπραγματεύτηκε μόνη της επί πέντε μήνες με τους δανειστές και πήγε και μας έφερε το τρίτο Μνημόνιο, αλλά στη συνέχεια ψήφισε Όχι στο Μνημόνιο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την καρδιά του πέτρα και το ψήφισε αν και ήθελε να το σκίσει.

Για τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αυτός έκανε τη δουλειά που του ανέθεσαν να περάσει το Μνημόνιο, και τώρα ο κυρίαρχος λαός πρέπει να αποφασίσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μόνος του το Μνημόνιο ή παρέα με την Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ζητάει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά αυτό είναι σαν να ζητάω εγώ να μου δώσουν το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αν κι αυτό το δεύτερο είναι πιο πιθανό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.