Ειδησεογραφικό site

Το Μαξίμου παραδέχεται ότι δεν έχει τους 180 βουλευτές

28

«Δεν έχουμε ακόμα τους 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ήταν η φράση ανώτατης κυβερνητικής πηγής για την προεδρική εκλογή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι το στήσιμο της τρίτης κάλπης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου η πλειοψηφία θα έχει βρεθεί.

Απο την αλλη άφησε να εννοηθεί οτι » η αλλαγη αυτή των δεδομένων μπορεί να λειτουργήσει και στις καλπες αν εκείνες προκυψουν απο την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.. «.

Ακόμη η ιδία πηγή υποστήριξε οτι » δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν το πρωτο δεκαήμερο Ιανουαριου με την τροικα «. Οπότε η προεδρική εκλογή θα προχωρήςει χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά περιγραφή του πλαισίου της συμφωνίας.

Τέλος ξεκαθάρισε πως αν ζητηθεί ημερομηνία εκλογών απο την αντιπολίτευση απο την αντιπολίτευση για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα ανέφερε πως » δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για εκλογές πριν τον Δεκεμβριο του 2015 «.

Όλα αυτά λίγη ώρα μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά προς την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Παππά την ίδια ώρα στη Βουλή η οποία δημιουργεί νέους συσχετισμούς.

Πηγή-αναδημοσιεύση από: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.