Ειδησεογραφικό site

Το Μαξίμου “δείχνουν” πίσω από την πρόταση για “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” 5 ανεξάρτητοι βουλευτές

30

Ο Πάρις Μουτσινάς φέρεται να τάσσεται υπέρ της «συνεννόησης» για μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά .«Προσωπικές οι απόψεις» του Μουτσινά αναφέρουν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές εξέδωσαν ανακοίνωση σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Πάρις Μουτσινάς ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, η οποία αριθμεί 16 βουλευτές, προωθεί την πρόταση μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την αποφυγή εθνικών εκλογών.

Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές Βουδούρης Οδυσσέας, Γιαταγάνα Χρυσούλα, Μακρή Ραχήλ, Παραστατίδης Θόδωρος, Τατσόπουλος Πέτρος και τονίζουν πως οι αποφάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών λαμβάνονται ομόφωνα και πως δεν υπάρχει «καμία απόφαση, αλλά ούτε και σύγκλιση των ανεξάρτητων βουλευτών για αυτό το θέμα».

Η δήλωση

«Πρόσφατα δημοσιεύματα («Αγορά» 15-11-2014, «Το Ποντίκι» 13-11-2014 κλπ.), εμφανίζουν τον κ. Πάρι Μουτσινά να προωθεί με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, την πρόταση μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την αποφυγή εθνικών εκλογών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΟ των ΑΔΒ ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ισότιμη συμμετοχή ανεξάρτητων βουλευτών στις εργασίες της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΚΟ δεν εκπροσωπεί πολιτικά τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά μόνο συντονίζει τα διαδικαστικά θέματα. Πολιτικά, εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας. Εξάλλου ο εσωτερικός κανονισμός της ΚΟ ρητά ορίζει στο άρθρο 13 ότι «Οι αποφάσεις της ΚΟ παίρνονται ομόφωνα». Και είναι αυτονόητο ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει ομοφωνία, αλλά ούτε και καμία σύγκληση σε μείζονα θέματα, όπως η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.