Ειδησεογραφικό site

Το μήνυμα του Γιώργου: Εμείς πάμε, εσύ θα έρθεις; – Πρωτοβουλία από νεολαίους φίλους του πρώην πρωθυπουργού

40

Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος, θέτοντας ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας της παράταξης.

Καθημερινά, με δηλώσεις τους, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σπεύδουν είτε να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είτε να ταχθούν στο πλευρό του.

Όπως όλα δείχνουν, το κόμμα έχει μπει σε τροχιά διάσπασης και μένει μόνο να φανεί του πού, πώς και πότε θα εκδηλωθεί η τελικά σύγκρουση μεταξύ της πλευράς Βενιζέλου και της πλευράς Παπανδρέου.

Προς το παρόν, ούτε ο πρώτος δείχνει διατεθειμένος να διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, ούτε ο δεύτερος να προχωρήσει σε οριστική ρήξη με την παράταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μήνυμα προς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να περιφρουρήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να μην κινηθεί διασπαστικά απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, επισημαίνοντας: «Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου δεν θα θελήσει να ακυρώσει τη σημαντική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, προχωρώντας σε κινήσεις διασπαστικές και αποσταθεροποιητικές».

Ωστόσο, απαντώντας στο εάν υπάρχουν σκέψεις για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, είπε «δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του Βενιζέλου. Άλλοι έκαναν διαγραφές. Όποιος αποφασίσει να φύγει…. καλώς. Η διάσπαση δεν θα προέλθει από την επίσημη ηγεσία».

Σχολιάζοντας στο Mega την πρόσφατη ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, με την οποία ζητά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας, σημείωσε πως, «με φόντο μια χώρα που δίνει υπέρτατο αγώνα και μια κοινωνία γονατισμένη που αναζητά ελπίδα, κάποιοι μας καλούν να λύσουμε τα εσωτερικά μας. Κάποιοι θέλουν να γίνουν μοιραίοι άνθρωποι για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από προσωπικές δικαιώσεις και το ΠΑΣΟΚ από εσωστρέφειες και διαιρέσεις».

Στο… αντίπαλο στρατόπεδο, ο κ. Παπανδρέου άκουσε ασφαλώς με ικανοποίηση την τοποθέτηση του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος συντάχθηκε στη «γραμμή» του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας συνέδριο του κόμματος με το όνομά του και όχι ως Δημοκρατική Παράταξη, θέτοντας επίσης ζήτημα ηγεσίας.

(Διαβάστε εδώ την τοποθέτηση Σαχινινίδη)

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε, εξάλλου, και ο κ. Θάνος Μωραΐτης, που είπε ότι η πρόταση Παπανδρέου είχε έναν σκοπό, το πώς δηλαδή θα κινηθούν οι διαδικασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Προανήγγειλε κίνηση στήριξης στην πρόταση Παπανδρέου και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, η φερόμενη ως ομάδα υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, «Δίκτυο Αυτοοργάνωσης», η οποία αποτελείται κυρίως από νέους, πήρε την πρωτοβουλία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με τις προτάσεις του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, να οργανώσει πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται ανεξάρτητα από αυτόν και ξεκίνησε από το site epikairo.gr, το οποίο κινείται φιλικά προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι συνεργάτες του, μάλιστα, σημειώνουν ότι στο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου δεν περιλαμβάνεται ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και ομιλία εκεί.

Οι ίδιοι, δε, έφτιαξαν και ένα βίντεο, με το οποίο απευθύνουν κάλεσμα στην εκδήλωση, σε όσους επιθυμούν να διαμορφώσουν με τη συμμετοχή τους ένα ανθρώπινο δίκτυο σε κάθε γωνία της Ελλάδας, απέναντι στις πολιτικές του σήμερα.

Το βίντεο έχει το χαρακτηριστικό τίτλο «Εμείς πάμε; Εσύ θα ‘ρθεις;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.