Ειδησεογραφικό site

Το ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναλλακτική λύση

43

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ εξαπέλυσε το ΚΚΕ υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού».
Ο Περισσός επικεντρώνει την κριτική στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «διακηρύσσει πλέον και επίσημα ότι δεν θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους».
«Δε θα ανακόψει το συνεχές ψαλίδισμα του μέσου μισθού σε κάθε κλάδο. Δε θα καταργήσει δεκάδες άλλους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν πριν και μετά το μνημόνιο. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, καθώς και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή και εκ περιτροπής εργασία θα συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανασφάλειας. Τα όποια ψίχουλα εξαγγέλλονται προς την πιο ακραία φτώχεια θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή απ’ τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους το ΚΚΕ.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Πάνω από όλα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κι αυτή δεσμευμένη στο δρόμο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κριτήριο είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.