Ειδησεογραφικό site

Το «καρφί» του Πεταλωτή για τους βουλευτές της ΝΔ που ζητούν άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα

63

Αιχμές κατά των «γαλάζιων» βουλευτών που με ερώτησή τους ζητούν την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, αφήνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

«24 Βουλευτές της ΝΔ με Ερώτηση στον Ντινόπουλο (!) εγκαλούν τον Καμίνη για ολιγωρία στην τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, ο οποίος αγοράστηκε το 93 από την τότε Υπουργό Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη και παραχωρήθηκε στο Δήμο.

Το πλέον φωτισμένο όμως είναι το επιχείρημά τους, ότι «τώρα που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται , οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή».

Πέραν της έξαρσης σε αφέλεια, στην καλύτερη περίπτωση, αν όντως πιστεύουν ότι με έναν ανδριάντα αντιμετωπίζεται η εθνικιστική έξαρση των «άλλων», ας θυμηθούν ότι και η χούντα γέμισε με χιλιάδες προτομές του Μεγάλου Αλεξάνδρου σχολεία, υπηρεσίες, νοσοκομεία και δημόσιος χώρους παρόλα αυτά , ουδέν απέδωσε. Λίγη ουσία περισσότερη δεν βλάπτει …» γράφει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.