Ειδησεογραφικό site

Το δραματικό διαζύγιο της Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταγγελίες για αρπαγή χρημάτων, απειλές και εκβιασμούς

145

Την ερχόμενη Παρασκευή συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η βουλευτής και εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατά του συζύγου της Bασίλη Παπαϊωάννου. Συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις του ζευγαριού.

Μία από τις πιο συνταρακτικές υποθέσεις οικογενειακής φύσης, με άκρως ενδιαφέρουσες όμως κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οδηγείται την ερχόμενη Παρασκευή στις δικαστικές αίθουσες των Ιωαννίνων, συγκλονίζοντας καλοκαιριάτικα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και την πολιτική ζωή.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η βουλευτής και εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά του συζύγου της Βασίλη Παπαϊωάννου, ζητώντας τη μετοίκησή του από τη συζυγική στέγη -και πατρικό της σπίτι- και την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου τους, έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης εξαιτίας των σκληρών καταγγελιών που διατυπώνει η 48χρονη πολιτικός σε βάρος του 61χρονου μηχανικού.

Δικόγραφο-βόμβα: Απειλές, αρπαγή χρημάτων και εκβιασμοί
Με το δικόγραφο-βόμβα που κατέθεσε η κυρία Ασημακοπούλου κατηγορεί τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, αρπαγή χρημάτων, απειλές και εκβιασμούς, με στόχο να τελειώσει την πολιτική της καριέρα, ενώ τον επικρίνει για βάναυση συμπεριφορά κατά της μητέρας της -και πεθεράς του- η οποία διαμένει στην ίδια οικία.

Αποκαλύπτει δε ότι προκειμένου να προστατευτεί από τις ακραίες ενέργειες και τις χειροδικίες του κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι είναι δίπλα της οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί.

Αμηχανία στη ΝΔ

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αμηχανία στην ηγεσία της Ν.Δ. και κανείς δεν ανέμενε ότι θα τολμούσε να περιγράφει με τόσο σκληρές λεπτομέρειες την προσωπική της ζωή και τη συμπεριφορά του συζύγου της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Εκτοτε χυδαιολογεί διαρκώς εναντίον μου και εναντίον της μητέρας μου, τις λίγες ώρες που είναι στο σπίτι και επαναλαμβάνει τις απειλές του. Την Τρίτη 15 Ιουλίου όταν ο καθ’ ου επέστρεψε στο σπίτι αργά το μεσημέρι προέβη σε πράξη ενδοοικογενειακής βίας. Αρχισε να φωνάζει και εξυβρίζοντάς με χυδαία με κλότσησε βίαια, δημιουργώντας μου μώλωπα στο πόδι, και κινήθηκε ξανά απειλητικά εναντίον μου. Το επεισόδιο είδε η μητέρα μου από το παράθυρο του σαλονιού, καθώς ερχόταν στο σπίτι έχοντας ακούσει τις φωνές μας. Λόγω της ιδιότητάς μου δεν κάλεσα επίσημα την Αστυνομία, αλλά ενημέρωσα από το κινητό μου τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και του ζήτησα να με καθοδηγήσει σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης. Ο διευθυντής μού είπε ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του απευθείας για ό,τι συμβεί».
Κύκλοι του αντίδικου

Οι φίλοι του 61χρονου μηχανικού προσπαθούν να μην τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, αποφεύγοντας τις πολλές αναφορές στο φλέγον θέμα. Ανθρωποι που κινούνται στον περίγυρο λένε ότι το δικόγραφο της κυρίας Ασημακοπούλου δεν λέει την όλη αλήθεια: ότι, σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, χρήματα για την ανακαίνιση έβαλε και ο ίδιος -αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ μάλιστα- χωρίς να ζητήσει καν κάποιο μερίδιο.

Σημειωτέον ότι το πατρικό ακίνητο στο οποίο διαμένει η οικογένεια, αλλά και η μητέρα της Μισέλ, ανήκει σε τρεις κατόχους: μερίδιο 37,5% κατέχει η ίδια, ενώ το ίδιο ποσοστό ανήκει στην αδελφή της και 25% στη μητέρα της. Ουσιαστικά, όπως τα περιγράφει και το δικόγραφο, με την αδελφή να διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και τη βουλευτή να βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στην πρωτεύουσα, τον έλεγχο του σπιτιού, ακόμη και της ανατροφής του παιδιού, έχει αναλάβει η 71χρονη δυναμική μητέρα της.

Αποκαλύψεις για το παιδί

Και συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο δικόγραφο: «Το δείγμα της αδιαφορίας του καθ´ ου για το δικό μας τέκνο έρχεται σε συνέχεια της αδιαφορίας που επιδεικνύει στην κόρη του από τον πρώτο του γάμο όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε παντρεμένοι. Οταν η κόρη του διέμενε στα Γιάννενα ουδέποτε ασχολούνταν μαζί της, παρά μόνον τυχαία και κατ´ εξαίρεση», γράφει η κυρία Ασημακοπούλου «καρφώνοντας» άγρια τον σύζυγό της και προσθέτοντας: «Η κόρη του πλέον διαμένει στο εξωτερικό και ο καθ´ ου επικοινωνεί μαζί της σπανιότατα, 1 με 3 φορές τον χρόνο, συνήθως κατά παρότρυνση δική μου».

«Η πεθερά μου, με την οποία διατηρώ άριστη σχέση, είναι προχωρημένης ηλικίας. Παρά την καλή της διάθεση, η επαφή της με το παιδί είναι περιορισμένη καθότι πάσχει από βαρηκοΐα. Λόγω του μορφωτικού της επιπέδου αδυνατεί να βοηθήσει το παιδί με τα μαθήματά του. Οταν βρίσκεται εντός της οικίας η ενασχόλησή της είναι το μαγείρεμα και ενίοτε μαζεύει χόρτα ή ασχολείται με τον κήπο. Το παιδί ουδέποτε διαμένει στο σπίτι της πεθεράς μου», γράφει η κυρία Ασημακοπούλου.

Σε διάσταση από το 2011

Εκείνο που έχει κινήσει την περιέργεια και την απορία πολλών είναι γιατί ενώ το ζευγάρι βρίσκεται ουσιαστικά σε διάσταση από το 2011 και ουδέποτε στο μεταξύ βελτιώθηκε η κατάσταση ανάμεσά του, παρέμεινε μαζί, πιθανόν για χάρη της πολιτικής εικόνας της κυρίας Ασημακοπούλου και την αποφυγή των σχολίων της κοινής γνώμης.

Το δικόγραφο είναι αποκαλυπτικό:

«Από το 2011 ο καθ ου και εγώ αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη σχέση μας. Μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν δεν εξελέγην βουλευτής, αποφασίσαμε από κοινού να δεχθώ επαγγελματική πρόταση και να μετακομίσω στο Λουξεμβούργο για μόνιμη εγκατάσταση. Συμφωνήσαμε με τον καθ´ ου ότι θα μετακόμιζα με τον γιο μου, χωρίς τον ίδιο λόγω των υπαρχόντων προβλημάτων στη σχέση μας. Οργανώσαμε και πάρτι αποχαιρετισμού στην οικία μας και ανακοινώσαμε την αναχώρηση εμού και του παιδιού».

Η μετακόμιση φυσικά δεν έγινε μετά την εκλογή της κυρίας Ασημακοπούλου στις εκλογές του Ιουνίου 2012, όμως, παρά το τόσο προφανές ρήγμα στον γάμο, οι δύο σύζυγοι εξακολούθησαν να παραμένουν μαζί. Κι αυτό παρότι ο κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα πάντα με το δικόγραφο της συζύγου του, «όχι μόνο χρησιμοποιεί την οικία μας ως ξενοδοχείο και εστιατόριο, αλλά ουδέποτε ενημερώνει για τις ώρες που θα βρίσκεται στο σπίτι, ούτε εμένα, ούτε τη μητέρα μου, με την οποία συνεννοούμαι απευθείας για το πρόγραμμα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τα σχόλια είναι κλειστά.