Ειδησεογραφικό site

Το «δακτυλίδι» στον Βορίδη έδωσε ο Σαμαράς που βάζει Δένδια απέναντι από Όλγα και Κυριάκο

82

Δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα από τα έδρανα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς, όπως άλλωστε έδειξε με τη συμπεριφορά του κατά την εγκατάλειψη του Μαξίμου, προκειμένου να μην χρειαστεί να παραδώσει στον νεαρό θριαμβευτή των εκλογών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε ήδη στο εσωτερικό του κόμματος μια σειρά τακτικών ελιγμών πολιτικής επιβίωσης προκειμένου να γλυτώσει την καρέκλα του στην αμφισβήτηση που εκτιμά ότι θα τεθεί τις επόμενες ημέρες προς το πρόσωπό του εξ αιτίας της μεγάλης ήττας που υπέστη η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να κλειδώσει τη συμμαχία με τον φερόμενο ως “δελφίνο” Μάκη Βορίδη, τον οποίο και κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit polls που επιβεβαίωναν τη μεγάλη εκλογική υπεροχή του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πήρε ήδη το δακτυλίδι της πρωτοκαθεδρίας στη διεκδίκηση της ηγεσίας, όταν αποφασίσει ο Αντώνης Σαμαράς να αποχωρήσει, και ταυτόχρονα κλείδωσε τη θέση του no2 στο κόμμα η οποία και θα επισημοποιηθεί στο συνέδριο της ΝΔ όταν και θα αναλάβει τη μια από τις δυο θέσεις των αντιπροέδρων.

Παράλληλα, ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ από τις πρώτες κιόλας μέρες στις θεσμικές συζητήσεις στη Βουλή απέναντι στο νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μια και ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει επιλέξει να συνεχίσει την τακτική της μη αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγοντας να τον αντιμετωπίσει από τη νέα του θέση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Σαραντάκος σημειώνει χαρακτηριστικά στο “Έθνος” την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αναθέσει στον Μάκη Βορίδη την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο περιβάλλον του πρώην πλέον πρωθυπουργού, και στην τελευταία φάση της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Επιπροσθέτως, ο Μάκης Βορίδης ήταν εκείνος που το δύσκολο βράδυ της βαριάς ήττας της Κυριακής, με τη διαφορά να “κάθεται” τελικά στο 8,5%, βγήκε από νωρίς στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών, και υπερασπίστηκε τόσο τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας όσο και τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον.

Ο Μάκης Βορίδης θεωρείται ο πλέον εμβληματικός εκφραστής της δεξιάς τάσης της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία και αναμένεται να επικεντρωθεί η στρατηγική της Συγγρού το επόμενο διάστημα, ώστε να επιφέρει τις πρώτες ρωγμές στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να προάγεται στην τρίτη θέση της ιεραρχίας στη Νέα Δημοκρατία με σκοπό να εξουδετερώσει την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φέρονται ως οι “δελφίνοι” της επόμενη μέρας για την ηγεσία του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.