Ειδησεογραφικό site

Τούρκοι έβγαλαν προς πώληση αρχαία ελληνική πόλη!

40

Η αρχαία Βαργυλία που χρονολογείται του 5ου αιώνα π. Χ. πωλείται από μεσιτικό γραφείο που διαφημίζει το… αρχαίο αμφιθέατρο και τους ναούς

Ακόμα και την αρχαία ελληνική πόλη Βαργυλία έβγαλε προς πώληση ένα μεσιτικό γραφείο στην Τουρκία.

Τα ερείπια της αρχαίας πόλης έχουν εντοπιστεί στα παράλια της Μικράς Ασίας, κοντά στο Μπόντρουμ, αλλά ο χώρος δεν έχει ανασκαφεί πλήρως και ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από τους γείτονες.

Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύεται ένα μεσιτικό γραφείο της περιοχής, που διαφημίζει στους υποψήφιους αγοραστές την «υπέροχη θέα στη θάλασσα», αλλά και την… δυνατότητα να έχει κανείς δικό του ένα αρχαίο αμφιθέατρο και αρχαιοελληνικούς ναούς!

Το πρόβλημα του ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση στο σημείο, το γραφείο το ξεπερνά υπερτονίζοντας όλα τα υπόλοιπα «πλεονεκτήματα».

«Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ελεύθεροι να χαρούν τα ερείπια ενός ρωμαϊκού λουτρού, αλλά και μια νεκρόπολη της βυζαντινής εποχής και όλα αυτά έναντι 22 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Χουριέτ, που επίσης παρατηρεί πως «η διαφήμιση προβάλει ακόμα το γεγονός πως η Βαργυλία πήρε το όνομά της από τον Βελλεροφόντη, τον μυθικό ήρωα που σκότωσε τη Χίμαιρα και έδωσε στην πόλη το όνομα του φίλου του Βαργύλλου»!

Τα σχόλια είναι κλειστά.