Ειδησεογραφικό site

Τουσκ: Πήραμε τις πρώτες «σοβαρές προτάσεις» της Ελλάδας μετά από εβδομάδες

23

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, φάνηκε αυστηρός προσερχόμενος στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά για «πολιτικά παιχνίδια» και έκανε έκκληση για το τέλος τους.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε πως ο «χρόνος τελειώνει» και έχει μείνει λιγότερη από μια εβδομάδα καθώς και πως είναι ώρα να αναλάβουν όλα τα κράτη τις ευθύνες τους. Ως «ευθύνη» του χαρακτήρισε την προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πιθανές δράσεις για την επίλυση της κρίσης και κάλεσε για σεβασμό στους λαούς της Ευρώπης που έχουν επωμισθεί το βάρος της λιτότητας.

Όπως τόνισε: «Απόψε θέλω όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Θέλω να τελειώσει αυτός ο πολιτικός τζόγος. Είναι δική μου ευθύνη να διασφαλίσω ότι κάναμε όσα μπορούσαμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι αποτελεί και δική του ευθύνη η διασφάλιση ότι γίνονται σεβαστοί όλοι οι φορολογούμενοι σε όλες τις χώρες.

Τόνισε, μάλιστα, πως το παιχνίδι των ευθυνών δεν οδηγεί πουθενά, ενώ συμπλήρωσε πως το πιο σημαντικό είναι οι ηγέτες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την πολιτική διαδικασία ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Χαιρέτισε τις κινήσεις που έγιναν στη Σύνοδο καθώς και τις πρόσφατες ελληνικές προτάσεις που χαρακτήρισε ως τις «πρώτες πραγματικές προτάσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες» και ολοκλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως απαιτείται περεταίρω προσπάθεια και δουλειά για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ένα χαοτικό Grexit.

Τα σχόλια είναι κλειστά.