Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: Ο Ερντογάν σκέπτεται να επεκτείνει το αμφιλεγόμενο παλάτι του

35

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το αμφιλεγόμενο πολυτελές παλάτι του που βρίσκεται στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου των αρχιτεκτόνων της Άγκυρας.

Όπως μετέδωσε σήμερα ο τουρκικός Τύπος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τεζτζάν Καρακούς Τζαντάν επιβεβαίωσε ότι «το (προεδρικό) συγκρότημα δεν αποτελείται μονάχα από ένα παράνομο παλάτι».

Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του, η οικία όπου ο πρόεδρος θα διαμένει θα επεκταθεί σε μια επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων, εκτιμάται δηλαδή πως πρόκειται να κατασκευαστεί μία κατοικία με 250 δωμάτια.

Το «Λευκό Παλάτι» (Aksaray στα τουρκικά) του Ερντογάν εγκαινιάστηκε τον περασμένο μήνα και έχει προκαλέσει εδώ και εβδομάδες μία έντονη αντιπαράθεση στην χώρα εξαιτίας της τεράστιας έκτασής του (περίπου 200.000 τ.μ.) και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους του (490 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ).

Η αντιπολίτευση έχει εκφράσει την αντίδρασή της ενώ συγκρίνει το κτίσμα με εκείνο του τελευταίου προέδρου της κομμουνιστικής Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υπεραμύνθηκε του παλατιού του υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα παλάτια ανήκουν στον τουρκικό λαό και ότι συμβολίζει τη ζωτικότητα της «νέας Τουρκίας» που εκείνος οραματίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.