Ειδησεογραφικό site

Τον Αύγουστο «κάηκε» ο Κουβέλης από Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τρομερή αποκάλυψη από το παρασκήνιο για την εκλογή

34

Το έντονο παρασκήνιο που υπήρχε τον Αύγουστο γύρω από το ενδεχόμενο να προταθεί ο Φώτης Κουβέλης για να αναλάβει το ύπατο αξίωμα παρουσιάζει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ποιος τον πίεζε, και γιατί ναυάγησε η συμφωνία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μια άλλη εκδοχή των σεναρίων περί πιθανής  υποψηφιότητας Κουβέλη για την ΠτΔ, παρουσιάζει η εφημερίδα Έθνος, επικαλούμενη πηγές από το χώρο των “εκσυγχρονιστών” της ΔΗΜΑΡ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν πλέον διαχωρίσει τη θέση τους από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τις βασικές αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου, που είναι η μη υπερψήφιση Προέδρου και η προσφυγή στη λαική εντολή, μέσω πρόωρων εκλογών.

«Υπάρχει ενδιαφέρον αν η πρόταση είναι σοβαρή», ήταν η φράση που τα στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ μετέφεραν εκ μέρους του Φώτη Κουβέλη, στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις τους με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της υποψηφιότητας Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος της Κυριακής, η υποψηφιότητα Κουβέλη «κάηκε» τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί επαφές στελεχών της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που είχαν γίνει εν γνώσει των αρχηγών και των τριών κομμάτων.

Είχε προηγηθεί η κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές όπου έλαβε ποσοστό 1,2%.

Η εφημερίδα που παρουσιάζει το παρασκήνιο αυτών των διεργασιών, επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες η υποψηφιότητα Κουβέλη είχε «κλειδώσει» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς στο πολιτικό σκηνικό είχαν ξεκινήσει και οι επαφές για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την προοπτική δημιουργία του Τρίτου Πόλου.

Οι συζητήσεις ναυάγησαν καθώς ο Φώτης Κουβέλης, έκανε την τελευταία στιγμή πίσω, κάτω από την πίεση βουλευτών του κόμματος τους, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ – 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.