Ειδησεογραφικό site

Τι προτείνει ο Γ. Καμίνης για τις πληγείσες επιχειρήσεις στα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

24

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επόμενους έξι μήνες, των επιχειρήσεων και των καταστημάτων που επλήγησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Οι καταστροφές αυτές, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης, έχουν επιφέρει πλήγμα στη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογραμμίζει ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας και του δήμου Αθηναίων να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις αυτές και να τις βοηθήσει να επανορθώσουν τις ζημίες και να επαναλειτουργήσουν, διαφυλάττοντας θέσεις εργασίας».

Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι η στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων και καταστηματαρχών και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάζεται ήδη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την καταγραφή των καταστημάτων στην περιοχή των Εξαρχείων και Ομονοίας, που έχουν υποστεί καταστροφές.

Η διαδικασία καταγραφής των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, που έχουν πληγεί θα γίνει από την Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων και αφορά τις περιπτώσεις ολικής ή μερικής καταστροφής. Στην περίπτωση των μερικών καταστροφών η απαλλαγή δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 500 τμ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.