Ειδησεογραφικό site

Τι θα συμβεί αν η παράταση της δανειακής σύμβασης δεν περάσει από τη Βουλή

34

Σοβαρά θεσμικά ζητήματα εγείρονται με την ασαφή στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υπογραφής παράτασης της νέας δανειακής σύμβασης την οποία ενέκριναν δια ανατάσεως της χειρός χθες το βράδυ οι κυβερνητικοί βουλευτές στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η σύμβαση περάσει από τη Βουλή και αυτό θα πρέπει να συμβεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου ανέφερε πρόσφατα ότι «αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα Μνημόνιο». Τι θα συμβεί λοιπόν; Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα είναι πολύ πιθανόν να εφαρμόσει προκειμένου να αποφύγει την ψηφοφορία.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Κάρολος Παπούλιας θα πρέπει να υπογράψει καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος ορκίζεται στις 13 Μαρτίου , πολύ μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος δηλαδή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.