Ειδησεογραφικό site

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

27

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα εν όψει της επίσημης επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της με τους θεσμούς.

Τον κ. Αναστασιάδη θα δεχθεί τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στην προεδρική κατοικία και θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και διευρυμένη συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες.

Την ίδια μέρα ο κ. Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιτζάκ Χέρτζογκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.