Ειδησεογραφικό site

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη – Ειδικοί «διάβασαν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου του

143

Το «φαινόμενο» Γιάνης Βαρουφάκης έχει απασχολήσει κάθε λογής ειδικούς τις τελευταίες ημέρες. Ενδυματολόγοι ανέλυσαν το στιλ του, ψυχολόγοι τη στάση του σώματος και το χέρι στην τσέπη. Τώρα, ήρθε η ώρα για να «διαβάσουν» και το πρόσωπό του.

Την ανάλυση ανέλαβε ο γνωστός φυσιογνωμιστής και σύμβουλος Επικοινωνίας, Εβαν Γεωργουλάκης, ο οποίος επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει τον υπουργό Οικονομικών «ακτινογραφώντας» το πρόσωπό του.

«Εχει επικλινές μέτωπο με αντιληπτική σκέψη, παρορμητική, βλέπει τις καταστάσεις και αποφασίζει με αμεσότητα», ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Το κάτω τμήμα του μετώπου του είναι πιο ανεπτυγμένο – στα υπερόφρια τόξα -, κάτι που δείχνει οπτική μνήμη και παρατηρητικότητα», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ακόμη ότι τα έντονα μεγάλα μάτια, βαθιά, τοποθετημένα κοντά στα φρύδια, του κ. Βαρουφάκη υποδηλώνουν πνευματική και νευρική ένταση, διορατικότητα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και συναισθηματική επιφυλακτικότητα.

«Η ικανότητα να επιδείξει κύρος, όπως και η ανάγκη να επηρεάζει και να έχει ρόλο καθοδηγητή, διαφαίνεται από το σχηματισμό της οφθαλμικής κόγχης και από τα ζυγωματικά του που προεξέχουν, ψηλά έντονα και σκαμμένα».

Ακόμη, η μύτη του είναι ένδειξη ικανότητας και ανάγκης άμεσης εφαρμογής των “θέλω” του με κάθε τρόπο και δείχνει άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται. «Το στόμα, το σαρδόνιο χαμόγελο και σε συνδυασμό με το έντονο κάτω χείλος, που προεξέχει προς τα έξω, τονίζει την αισθητήρια φύση του και την ανάγκη του να διεκδικεί. Οι βαθιές ρινοπαριακές γραμμές, με λακκάκι στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη», σημείωσε ακόμη ο φυσιογνωμιστής.

Τέλος, τα αυτιά του υπουργού, συμπαγή αλλά και λίγο πεταχτά, υποδηλώνουν μεν επιφύλαξη αλλά και ανάγκη να διαφοροποιείται και να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, σύμφωνα με τον ειδικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.