Ειδησεογραφικό site

Τις… χάρες της δραχμής εξύμνησε ο Λαφαζάνης: Δεν πάμε σε γκρεμό, ο δρόμος αυτός δεν έχει μόνο προβλήματα

32

«Ο δρόμος μίας μετάβασης από το ευρώ σε ένα εθνικό νόμισμα είναι πρωτότυπος. Αλλά ο δρόμος αυτός δεν έχει μόνο προβλήματα», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

«Δεν πηγαίνουμε στο γκρεμό, σε εθνικό νόμισμα πάμε, ως μέσο και ως εργαλείο προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό, παραγωγικό πρόβλημα διεξόδου ανασυγκρότησης της χώρας μας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Το εθνικό νόμισμα, σωστά λέγεται τώρα μετά από δική μας επιμονή, ότι υπάρχει στο 95% των χωρών του κόσμου. Επομένως, δεν ανακαλύπτουμε εμείς την Αμερική, άλλοι ανακάλυψαν την Ευρωζώνη και την οικοδόμησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ώστε να είναι μία από τις χειρότερες περιοχές του πλανήτη από την άποψη των οικονομικών προοπτικών και των οικονομικών επιδόσεων», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Εφόσον εμείς πορευτούμε από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα προχωράμε σε έναν δρόμο θετικό, σε έναν δρόμο που έχει προοπτική, ελπίδα.

Βεβαίως κάθε μετάβαση έχει τις δυσκολίες της και βεβαίως εμείς δεν λέμε ότι έχουμε μία μαγική συνταγή στην τσέπη μας, την οποία θα βάλουμε στο τραπέζι και όλα θα αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη και θα ζούμε ευτυχισμένοι χωρίς προβλήματα.

Εμείς δεν λέμε τέτοια πράγματα, άλλοι τα έλεγαν».

«Βεβαίως στη μετάβαση που θα χρειάζεται να αλλάξουμε το νόμισμα θα υπάρξουν κάποιες μικρές αναταράξεις, οι οποίες είναι εύλογες, αλλά όχι προβλήματα ιδιαίτερα, δυσκολίες ανυπέρβλητες. Οι μικρές αναταράξεις που θα υπάρξουν θα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες και θα ξεπεραστούν» πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.