Ειδησεογραφικό site

Τη φυλάκισαν και τη βασάνιζαν για 8 χρόνια στο ίδιο της το σπίτι!

31

Μία απίστευτη ιστορία φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής.

Πρόκειται για τον αποτρόπαιο εγκλεισμό μίας ορφανής και ανάπηρης κοπέλας 36ετών σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, η οποία σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα και νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια.

Η άτυχη κοπέλα έπεσε θύμα 77χρονης Ρωσοπόντιας που την πρόσεχε τα τελευταία χρόνια, και 50χρονου συγγενούς της.

Μαζί της απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Η άτυχη κοπέλα θα είχε χάσει τη ζωή της αν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από παρέμβαση της εφημερίδας, κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που διαπίστωσε πως η 36χρονη ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Έτσι με διαδικασία αστραπή ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου ενώ δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Η δικαιοσύνη ξεκίνησε σύμφωνα με την εφημερίδα έρευνα για το πως πέρασε στα χέρια της 77χρονης το διαμέρισμα της άτυχης κοπέλας καθώς προκύπτει από το συμβόλαιο ότι η 36χρονη δώρισε το 2008 το σπίτι της στη κατηγορουμένη κρατώντας ευτυχώς την επικαρπία.

Επιπλέον, διερευνάται εάν διαμένουν τώρα στο σπίτι άλλοι από τον κύκλο των κατηγορουμένων ώστε να απομακρυνθούν για να επιστρέψει εκεί η Μαρία μετά τη νοσηλεία της. Αυτεπάγγελτα η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διοριστεί δικαστική παραστάτης της Μαρίας η γειτόνισσά της Ιωάννα Πλεύρη που είναι συνεχώς στο πλάι της.

«Θα ήθελα να γυρίσει σπίτι μου αλλά φοβάμαι. Με χτύπαγαν. Δεν μου έδιναν νερό για να μην κατουριέμαι και λερώνω συνέχεια. Δεν με αγαπάει. Θέλω άλλη γυναίκα να με προσέχει». Ο θάνατος της γιαγιάς της Μαρίας την έφερε στο σημείο να επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και να μείνει ανάπηρη. Η μητέρα της η οποία πέθανε το 2006 είχε αναθέσει στην 77χρονη να τη προσέχει όταν δούλευε.

Στο πλευρό της Μαρίας στο νοσοκομείο βρίσκεται η Ιωάννα, η γειτόνισσά της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.