Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Απαιτούμε άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για το δημοψήφισμα-«Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία»

50

Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» και άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για το δημοψήφισμα ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας μιλώντας στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Πρόσθεσε ότι  έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 120 υπογραφές, αλλά η κυβέρνηση φοβάται να συγκαλέσει την Ολομέλεια γιατί φοβάται διαρροές από τους δικούς της βουλευτές.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας έναντι πινακίου φακής, από «μια λαϊκή μειοψηφία που, πριν ξεψυχήσει, καταστρέφει τα πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Κινείστε ως κυβέρνηση στα σκοτάδια. Καταφεύγετε σε συκοφαντίες, δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα, αλλά ούτε καν συζήτηση στη Βουλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας στην παρέμβαση του στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ». Δήλωσε, παράλληλα, ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα.

«Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία. Αποικία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της διαπλοκής που καιροφυλακτεί να ξεκοκαλίσει έναντι πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αναλαμβάνεται μια ιστορική ευθύνη. Μάς γυρνάτε 64 χρόνια πίσω, στην εποχή της POWER. Και αυτή την απόφαση δεν θα την πάρετε κρυπτόμενοι, αλλά στο φως. Και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει την ευθύνη του» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Μοναδικό σας κριτήριο είναι να προλάβετε να ξεπουλήσετε ό,τι απέμεινε από τον δημόσιο πλούτο και να δημιουργήσετε αρνητικά αποτελέσματα για την επόμενη κυβέρνηση.

» Η λογική σας είναι ότι αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να του αφήσουμε περιθώρια και εργαλεία. Έρχεστε άρον-άρον και ξεπουλάτε τον ενεργειακό τομέα της χώρας σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, πριν τελειώσει το καλαμπούρι της κλεπτοκρατίας. Όσο όμως και να προφυλάσσεστε, και αυτό θα το μάθουν οι έλληνες πολίτες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.