Ειδησεογραφικό site

Την Κυριακή ορκίζεται ο Γιάννης Μώραλης νέος δήμαρχος Πειραιά

52

Την Κυριακή στις 13.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Γιάννη Μώραλη και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου o κ. Μώραλης θα περάσει το κατώφλι του δημαρχείου για να αναλάβει τα νέα καθήκοντα του ενώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.

Η θητεία της νέας δημοτικής αρχής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2019.

Αμφίβολη παραμένει η παρουσία του απερχόμενου δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου ο οποίος κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ιδιότητα αυτή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί λέγοντας πως θα βρίσκεται με τα εγγόνια του στο χωριό της συζύγου του. «Θα εξαρτηθεί το εάν θα επιστρέψω πριν την Κυριακή ή όχι. Εξάλλου μπορώ να ορκιστώ και μετά την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται την Κυριακή το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις στον Πειραιά λόγω της συμμετοχής στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές.

Για τις 12.00 η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή εμπρός από το Δημαρχείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής σε κοντινή απόσταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.