Ειδησεογραφικό site

Την ερχόμενη Τρίτη η παρουσίαση της πολιτικής πρωτοβουλίας Λυκούδη

34

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της πολιτικής πρωτοβουλίας του Σπύρου Λυκούδη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, την ερχόμενη Τρίτη σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας πολιτικής πρωτοβουλίας με όνομα που θα έχει ως ρίζα τη λέξη «μεταρρύθμιση».

Μιλώντας σε εκδήλωση φίλων του στη Θεσσαλονίκη, τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου εθνικής συνεννόησης, μέσα από μια μεγάλη συναίνεση και σύμπραξη των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Δήλωσε διατεθειμένος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα και με το πρόσωπο που θα προταθεί, επειδή δεν πιστεύει ότι είναι λύση οι πρόωρες εκλογές.

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή, υποτίθεται πολυδιαφημιζόμενη εποχή άνευ μνημονίου, ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα» είπε για την πολιτική συγκυρία ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε:

«Η τελευταία κρίση, η πτώση στο Χρηματιστήριο και η άνοδος των επιτοκίων, απέδειξαν ότι οι μεγάλες κουβέντες πρέπει να έχουν και βάθος για να γίνονται πιστευτές. Η χώρα είναι καταχρεωμένη, πρέπει να διαχειριστεί με ρεαλισμό το χρέος της και δεν είναι καθόλου εύκολο να πανηγυρίζουμε επειδή βρεθήκαμε σε μια κατάσταση καλύτερη, σε αυτή τη φάση, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, από ότι είμαστε πριν από δύο χρόνια.

» Πανηγύρια δεν χρειάζονται. Η κρίση είναι βαθιά και δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια, ούτε, πολύ περισσότερο, με τις καταγγελίες και τους ισοπεδωτισμούς που κάνει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος απάντησε ως εξής: «Δεν δηλώνω ότι πρόκειται να φτιάξουμε κόμμα εγώ και οι σύντροφοι μου. Επιχειρούμε να σχηματίσουμε έναν πολιτικό χώρο, έναν πολιτικό σχηματισμό.

» Στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη θα εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία, θα συγκροτήσουμε έναν πολιτικό χώρο και θα επιχειρήσουμε με αυτόν τον χώρο να εφαρμόσουμε τη μεγάλη στρατηγική, την οποία πιστεύω. Δηλαδή, να συνεννοηθεί και να συμπλεύσει όλος ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ο κ. Βενιζέλος, με το ΠΑΣΟΚ, έχει κατεύθυνση ‘εγώ είμαι και ελάτε’, και με Το Ποτάμι το ίδιο συμβαίνει.»

Ο κ. Λυκούδης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη ΔΗΜΑΡ και την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη στη θέση του προέδρου της και παρατήρησε:

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που το έφτιαξα με μεγάλη αγάπη και το εγκατέλειψα με μεγάλη οδύνη. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εγώ δεν θα εγκατέλειπα τη ΔΗΜΑΡ ποτέ, εάν ήταν αυτή που φτιάξαμε. Η σημερινή ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμιά σχέση με τη ΔΗΜΑΡ που δημιουργήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.