Ειδησεογραφικό site

Την αποφυλάκιση Μπούκουρα προτείνει η εισαγγελέας – Ένα ακόμη πιθανό “ναι” στην Προεδρική εκλογή

31

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την αποφυλάκισή του με την αιτιολόγηση ότι ο ίδιος κρατά αποστάσεις από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει στη διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη σημερινή Βουλή. «Φουντώνουν» τα σενάρια για μία ακόμη θετική ψήφο για τον Σταύρο Δήμα.

Την παραμονή στη φυλακή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτών, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία, παράλληλα, κρίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Για τον Στάθη Μπούκουρα, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του. Μεαξύ άλλων λόγων, η κ. Στεφανάτου θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έτσι προτείνει στο Συμβούλιο να δεχθεί την έξοδό του από τη φυλακή. Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, η εισαγγελέας ζητά την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που αποφυλακιστεί ο κ. Μπούκουρης, θα είναι σε θέση να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, η οποία έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει θετικά.

Πάντως η εισαγγελέας Εφετών, κ. Στεφανάτου, ζητά από τους εφέτες να απορρίψουν τις προσφυγές που κατέθεσαν οι βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.