Ειδησεογραφικό site

Την αποκατάσταση των εργαζομένων του «Πεντελικόν» ζητά το ΠΑΣΟΚ

34

Την αποκατάσταση των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» που βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στο… δρόμο ζητά το ΠΑΣΟΚ από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας.

Οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Δριβελέγκας σε ερώτησή τους επισημαίνουν πως οι εργαζόμενοι του ιστορικού ξενοδοχείου «βρέθηκαν στο δρόμο ύστερα από τη διαταγή πλειστηριασμού του ακινήτου και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόλυσης για όλους και δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις.

Δεν έχει συγκληθεί μέχρι σήμερα τριμερής διαδικασία από το Υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση λύσης, παρ’ ότι έχει παρέλθει ένας και πλέον μήνας. Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ.

Δεν έχει προχωρήσει η καταβολή τριών (3) μισθών από τον ΟΑΕΔ έναντι του επιδόματος. Η Εθνική Τράπεζα έχει προβεί σε αίτηση ανακοπής έναντι των απαιτήσεων των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους». Ρωτούν τέλος «Προτίθεστε να συγκαλέσετε Τριμερή και πότε; Θα φροντίσετε για την καταβολή βοηθημάτων, αποζημιώσεων, κλπ.; Θα καλέσετε τη Διοίκηση της Εθνικής που διορίζεται από την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την αντεργατική της στάση;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.