Ειδησεογραφικό site

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν Κι Μουν με την Βασιλική Θάνου

32

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν και κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου, προκειμένου να την ενημερώσει για την Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός από την πλευρά της διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου την επισήμανσή του, για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την ολιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Η κ. Θάνου – Χριστοφίλου ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για τα πρόσθετα μέτρα που η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση υλοποιεί σε συνέχεια των μέτρων που βρίσκονταν ήδη σε εφαρμογή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, για την αντιμετώπιση του οξυνόμενου προβλήματος των προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος.

Υπογράμμισε παράλληλα, τη σημασία της στενής και σταθερής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο με τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσο και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη διαχείριση του ζητήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.