Ειδησεογραφικό site

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα

56

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προέβησαν σήμερα σε «μια επισκόπηση της κατάστασης», όσον αφορά στην ελληνική οικονομική κρίση, όπως έγινε γνωστό από πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο (σ.σ. κορυφής της ευρωζώνης) της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν», προκειμένου να υπάρξει ένας «συμβιβασμός», προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας «αποτυχίας» των διαπραγματεύσεων.

Το τρέχον «πλαίσιο είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε ακόμη αναφερόμενος -πέραν του ζητήματος της Ελλάδας- στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες χωρίς να υπάρξει συμφωνία ή απόφαση και συγκλήθηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής των κρατών-μελών της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.