Ειδησεογραφικό site

Τζον Κατσιματίδης: Ο μανάβης που έγινε κροίσος έρχεται για μπίζνες στην Ελλάδα -Θέλει να αγοράσει το Hilton

57

Επιστροφή στα… πάτρια εδάφη για επενδύσεις φαίνεται πως ετοιμάζει ο ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης, ένας από τους πιο πλούσιους Ελληνες ομογενείς.

Οπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο Κατσιματίδης ετοιμάζεται για μπίζνες στην Αθήνα και έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει το ξενοδοχείο Hilton προσφέροντας το ποσό των 93 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ομογενής κροίσος αποτελεί τον «ορισμό» του αμερικανικού ονείρου, καθώς έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα με ένα μικρό παντοπωλείο στο Μανχάταν, ενώ, πλέον, είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου «Red Apple», αλλά και της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes. Ελέχει, επίσης, την εταιρεία Real Estate « Red Apple Group» η οποία διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 700 – 800 εκατ. σε ακίνητα, ενώ η περιουσία του πέρυσι ξεπερνούσε τα 3 δισ. δολάρια.

Ο ομογενής κροίσος έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις και στην ενέργεια, έχοντας στην κατοχή του τη United Oil και ένα δίκτυο πείπου 400 πρατηρίων υγρών καυσίμων με την επωνυμία Kwik-Fill στη Νέα Υόρκη, στην Πενσυλβάνια και στο Οχάιο. Επίσης είναι ιδιοκτήτης της United Air Fleet, η οποία μετρά 40 αεροσκάφη. Οι επιχειρήσεις του καταγράφουν πωλήσεις μεγαλύτερες των τριών δισ. δολαρίων και απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ντηλ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.