Ειδησεογραφικό site

Τα εγκλήματα των ναζί προβάλλονται καρέ-καρέ στο…μετρό

26

Διαφημιστικό μήνυμα που ενημερώνει το επιβατικό κοινό και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα για το αίτημα της χώρας μας σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους σταθμούς του Μετρό.

Με πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών παραχωρήθηκαν δωρεάν οι οθόνες των σταθμών του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) για την προβολή του βίντεο καθώς και άλλα 100 σημεία (62 διαφημιστικά πλαίσια και ενδεδειγμένοι χώροι) για την τοποθέτηση αυτοκόλλητων αφισών.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού προβάλλονται πλάνα από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, ενώ ακούγεται και η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Σπυρόπουλου στην τελευταία εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: «Οι Γερμανοί ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα εις την ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τα προφυλάξεις εις την έρημο πόλη με τα κατάκλειστα σπίτια. Ελληνες, ψηλά τις καρδιές. Προσοχή. Ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ελληνες μην τον ακούτε. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.