Ειδησεογραφικό site

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα – Ο Τσίπρας θα έχει μεγάλο πρόβλημα

84

 

Για τον ξαφνικό φόβο του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την επανεκλογή του, γράφει ο ξένος Τύπος με τις γερμανικές εφημερίδες να επισημαίνουν ότι το σχέδιο του απερχόμενου πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωνε πρόωρες εκλογές, ήταν να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ένα σχέδιο όμως που δεν φαίνεται να λειτουργεί. Τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη στήθος με στήθος με τη Ν.Δ., η οποία μειώνει αισθητά τη διαφορά, σχολιάζουν τα διεθνή δημοσιεύματα.

Die Welt
Ξαφνικά ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die welt» αναφερόμενη στις δυσκολίες που ενέσκηψαν για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, είχε σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ., τώρα όμως κλείνει επικίνδυνα η ψαλίδα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει επίσης τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και πιο συγκεκριμένα, τη δημοσκόπηση της «Metron Analysis», σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταλαμβάνει 22,2% και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας 21,2%. «Mέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, (20 Σεπτεμβρίου) μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, επισημαίνει η εφημερίδα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα. Η εφημερίδα «Die Welt» υπογραμμίζει επίσης ότι καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα θα διαδραματίσει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο κυμαίνεται στο 7%. «Αρχικά, το σχέδιο του Τσίπρα ήταν να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Στην πορεία όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Το μεγάλο ερώτημα είναι επίσης με ποια κόμματα θα συνεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους «αντάρτες» του κόμματός του , κυρίως με τον Π. Λαφαζάνη που έχουν ταχθεί κατά της μνημονιακής πολιτικής αλλά και τη Ν.Δ που αντιπροσωπεύει το παλαιό, όπως ο ίδιος είπε.

Bild
Tρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα , το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι, το σχέδιο του απερχόμενου Έλληνα πρωθυπουργού ήταν να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, το οποίο όμως δεν φαίνεται να λειτουργεί. Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που επικαλείται η εφημερίδα «Bild», ανάμεσά τους και η δημοσκόπηση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η μάχη είναι εντελώς ανοικτή. «Προβλέπεται μία μάχη στήθος με στήθος με το κόμμα της Ν.Δ», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών της γράφοντας ότι, τον περασμένο Μάιο, η αντίστοιχη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙZA και Ν.Δ έφθανε στο 15,2%.

Stern
O Tσίπρας έχει ελαφρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern» επισημαίνοντας ότι το ποσοστό του κόμματός του έχει ολισθήσει σημαντικά από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Αναπαράγοντας τη δήλωση του απερχόμενου πρωθυπουργού ότι «τα παλαιά κόμματα συμβολίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι, αφού δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, θα πρέπει να βρει κυβερνητικό εταίρο.

Liberation
Ο Τσίπρας έχει στόχο την απόλυτη πλειοψηφία, γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» επικαλούμενη τις δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε από τους Έλληνες ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στην κάλπη που θα στηθεί την 20ή Σεπτεμβρίου. Ο Τσίπρας επιδιώκει την αυτοδυναμία με στόχο όπως ο ίδιος είπε, να βάλει τέλος στον δικομματισμό της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Buenos Aires Ηerald
Μέχρι και η εφημερίδα του Μπουένος Άιρες παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.