Ειδησεογραφικό site

Τα «γυμνά κορίτσια της σελίδας 3» ξαναχτυπούν

210

 

Μόλις τρεις ημέρες άντεξε τελικά η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, χωρίς τα γυμνά της κορίτσια στη διάσημη σελίδα 3.

Όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος, στην έκδοση της Πέμπτης, ένα μοντέλο ποζάρει και πάλι τόπλες στην ίδια θέση της εφημερίδας που γίνεται αυτό εδώ και 44 χρόνια. Ο τίτλος της σελίδας είναι «διευκρινίσεις και διορθώσεις», ενώ και στο πρωτοσέλιδο υπάρχει το σχετικό «χτύπημα», όπου αναφέρεται πως «είχαμε ένα ολίσθημα στήθους». 

Μόλις την Δευτέρα, οι «Times», που επίσης ανήκουν στον όμιλο Μέρντοχ, πληροφορούσαν το κοινό πως η «Sun» αλλάζει πολιτική ως προς τα γυμνόστηθα κορίτσια και σταματά την επί 44 χρόνια πρακτική της.

Η κίνηση μάλιστα είχε χαιρετηθεί και από το κίνημα «Όχι άλλη σελίδα 3», ως «νίκη».

«Φαίνεται πως ο αγώνας άρχισε πάλι» τουίταρε η επικεφαλής του κινήματος Lucy-Anne Holmes, ενώ κάποιος άλλος γράφει: «Πήραμε μια βαθιά ανάσα στην αρχή της εβδομάδας και τώρα αυτό είναι σαν γροθιά στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, σκοπός των υπευθύνων της Sun ήταν όντως να σταματήσουν το γυμνό, όμως αυτό να περάσει ήπια και χωρίς να φανεί σαν «υποχώρηση». Το γεγονός πως έγινε θέμα σε όλον τον κόσμο όμως και έδωσε την ευκαιρία στους ορκισμένους εχθρούς να πανηγυρίσουν, άλλαξε και πάλι τα δεδομένα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.