Ειδησεογραφικό site

ΤΑΙΠΕΔ: Επιτυχής κατάληξη για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου

51

Στην αποσφράγιση της ανεξάρτητης αποτίμησης και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου Ρόδου προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ. Συνολικά κατατέθηκαν δύο προσφορές για το Golf και τρεις δεσμευτικές προσφορές για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής».

Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. ύψους 26.900.000 ευρώ και την εταιρεία Dimand AE ύψους 17.500.000 ευρώ.

Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. ύψους 13.900.000 ευρώ, την εταιρεία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους 15.023.000 ευρώ και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους 12.350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου.

Ακίνητα Δημοσίου στο εξωτερικό

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση  ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

  • ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.,
  • ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη,
  • ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο Δήμο της Κέρκυρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.