Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Απατεωνιά να λες ότι θα μοιράσεις χρήματα που δεν υπάρχουν

43

Την εκτίμηση ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για «ψευτιά και απατεωνιά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η κ. Βούλτεψη είπε ότι «η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών. Στο σύνολό του, δια των πολιτικών αποφάσεων και του ιδρυτικού του συνεδρίου, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική κοινωνία».

Οξύνοντας την κριτική της πρόσθεσε ότι «ένα κόμμα που θέλει άοπλη αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις «ειδικού τύπου», έξοδο από το ΝΑΤΟ της Ελλάδας, αλλά να μείνει η Τουρκία και όλα αυτά που λέει γενικά για τους υδρογονάνθρακες, για τα Σκόπια -γιατί αυτά είναι τα σοβαρά θέματα- ένα κόμμα που λέει όλα αυτά, δεν μπορεί να έρθει πρώτο στην Ελλάδα».

Για τη θέση του οίκου Moody’s περί «πιστωτικού γεγονότος» και τη δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως «αυτή ήταν η είδηση της προηγούμενης Παρασκευής, την οποία είχαν δημοσιεύσει οι πάντες με πηχυαίους τίτλους, και δεν έδωσε κανείς σημασία και μόλις το είπα εγώ, «συγκλονίστηκε» η Ελλάδα!», συμπληρώνοντας πως θέλει να ρωτήσει «τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Βούτση, αν επιτρέπεται να επαναλαμβάνω αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» -γιατί τι κρίμα, τι ατυχία- με πηχυαίους τίτλους το είχαν βάλει την Παρασκευή αυτό που είπα εγώ τη Δευτέρα».

Η κ. Βούλτεψη επέκρινε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του λέγοντας πώς «αλαζονικό είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά, αλαζονικό, ψευτιά, απατεωνιά μεγάλη είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά από αυτά που δεν υπάρχουν» και σημειώνοντας ότι «από τα περίπου 11,4 δισ. ευρώ που έχει το ΤΧΣ, τα 700 εκατ. είναι λεφτά, τα άλλα είναι ομόλογα» αναρωτήθηκε: «Τι λοιπόν θα μοιράσει ο κ. Λαφαζάνης ή ο κ. Σκουρλέτης; Χαρτιά;».

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες σημείωσε: «Οι τράπεζες έχουν σωθεί με τα stress test. Βεβαίως είναι σωσμένες οι τράπεζες. Δεν είπε κανείς ότι θα υπάρχει θέμα στις τράπεζες. Έγινε συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη υποβάθμιση της οικονομίας. Αυτή η συζήτηση έγινε. Αν τώρα αυτή η συζήτηση διογκώθηκε…».

Αναφερόμενη στην παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σημείωσε ότι «όποιος μιλάει, καλώς κάνει και λέει τη γνώμη του», ενώ για την προεδρική εκλογή τόνισε:

«Δεν υπάρχει πήχης για την κυβέρνηση, σημασία έχει το τέλος της διαδικασίας. Σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.