Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση στην τρόικα –Σ. Βουλτεψη: Το ΔΝΤ ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο

40

«Ό,τι λέει το ΔΝΤ, δε σημαίνει ότι το κάνουμε εμείς εδώ», τόνισε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κληθείσα να σχολιάσει την «προειδοποίηση» του ταμείου, πως οι δικαστικές αποφάσεις συνιστούν «κίνδυνο» για τα μισθολογικά και για τα Τέλη Ακινήτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται καθώς «ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο». Πρόσθεσε πως προφανώς και το ταμείο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και δεν παρεμβαίνει όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις, «απλώς επειδή εκδίδονται τις βάζει στους κινδύνους».

«Κάνει την έκθεσή του και την κάνει αντικειμενικά», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Βούλτεψη, επισήμανε πως η έκθεση του ΔΝΤ είναι γνωστή από τις 30 Μαΐου και πως δημοσιοποιήθηκε αφού δόθηκε η δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Η Δημόσια Τηλεόραση είναι σε λειτουργία και θα αναβαθμιστεί

Κληθείσα να σχολιάσει την επέτειο του ενός έτους από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η κ. Βούλτεψη είπε πως άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και πως δεν επιθυμεί να επανέλθει στο θέμα, καθώς οι απόψεις της είναι γνωστές.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η δημόσια τηλεόραση είναι σε λειτουργία και θα αναβαθμιστεί.

Θα ξεκινήσει ξανά το μπριφινγκ;

Η κ. Βούλτεψη δεν άνοιξε τα χαρτιά της αναφορικά με την επανέναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Περιορίστηκε να δηλώσει πως το θέμα της ενημέρωσης «θα είναι κορυφαίο στην κυβέρνηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.