Ειδησεογραφικό site

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και συμφωνία για Πρόεδρο – εκλογές ζητεί ο Σηφουνάκης

29

 Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών απευθύνει με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ζητώντας συμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για την ημερομηνία των εκλογών.

«Άμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές», υπογραμμίζει ο κ. Σηφουνάκης.

Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει, «δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος «κίνδυνος της καταστροφής» δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί»

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.