Ειδησεογραφικό site

Σύσκεψη για την καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας

32

Τις ενέργειες για να καταγραφεί η Δημόσια Περιουσία, προκειμένου να αξιοποιηθεί, συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και συμμετείχαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νίκος Ματζάκος ενώ παρευρέθησαν και συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, αναλύθηκε η κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα και η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα.

Συμφωνήθηκε ότι η πλήρης καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας, η συγκέντρωση όλης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας σε ένα ενιαίο μητρώο, η αναγκαία τακτοποίηση της χωροταξικά, ιδιοκτησιακά, περιβαλλοντικά και κυρίως η διαφύλαξη και προστασία της «απαιτεί μεγάλη διοικητική αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και κυρίως των κατά τόπους Κτηματικών Υπηρεσιών». Μόνο μετά από αυτές τις ενέργειες μπορεί να γίνει ορθολογική αξιοποίηση της τόσο πολύτιμης Δημόσιας Περιουσίας.

Ετσι, αποφασίστηκε να προετοιμαστούν από τη Γενική Γραμματεία οι αναγκαίες εξειδικευμένες εισηγήσεις που θα τεκμηριώνουν πως θα υλοποιηθεί η πλήρης καταγραφή με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Ενιαίου Μητρώου, η τακτοποίηση της δημόσιας περιουσίας καθώς και η απαραίτητη διαφύλαξη και προστασία της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.