Ειδησεογραφικό site

Σύγκληση της Κ.Ο. ζητούν 16 βουλευτές – Καμία παραίτηση για το φιάσκο στη ΝΔ

44

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να περνάει μια από τις πιο μαύρες ημέρες στην ιστορία της μετά το μεγαλοπρεπές φιάσκο με την εκλογή νέου προέδρου αλλά παρόλα αυτά ουδείς – μέχρι στιγμής – δεν έχει παραιτηθεί και δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες για όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική είναι η στάση του γραμματέα του κόμματος και πρόεδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος όπως δείχνει η πορεία των γεγονότων αφενός έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης αν και ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και αφετέρου δεν εμφανίζεται πρόθυμος να υποβάλει την παραίτησή του για όλα όσα συνέβησαν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Χαρακτηριστική του εσωκομματικού μπάχαλου που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η στάση του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ώντας μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, εξαπέλυσε μύδρους κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ζήτησε την παραίτησή του αλλά… ξέχασε να παραιτηθεί ο ίδιος.

Σύγκληση της ΚΟ ζητούν 16 βουλευτές

Τη σύγκληση της Κοινολευτικής Ομάδας «μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας» ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του προς τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφουν 14 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».

Με εκτίμηση,
Λευτέρης Αυγενάκης
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Αθανάσιος Δαβάκης
Θεόδωρος Φορτσάκης
Μαρία Αντωνίου
Χρήστος Μπουκώρος
Κωνσταντίνος Βλάσσης
Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Στέργιος Γιαννάκης
Γιώργος Γεωργαντάς
Ελίζα Βόζεμπεργκ
Βασίλης Γιόγιακας
Μαρία Σπυράκη
Γιώργος Κασαπίδης
Χρήστος Κέλλας

Πλακιωτάκης: Να συγκληθεί άμεσα η ΚΕΦΕ

Την έκτακτη σύγκλιση της αρμόδιας επιτροπής ακόμα και σήμερα ζήτησε ο γενικός γραμματέας Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, όπως προβλέπεται από το κατασταστικό, κάνοντας πρόσκληση στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη «προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα που μας πλήγωσε όλους», το οποίο χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «έπληξε το κύρος της μεγάλης παράταξης μας». Υποστήριξε δε ότι «αν και γνωρίζουμε τους υπεύθυνους δεν είναι ώρα για καταλογισμούς ευθυνών» και πρότεινε «τη σύγκλιση κόμμα και απόψε του αρμόδιου οργάνου όπως προβλέπεται από το καταστατικό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.