Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν

56

Στις μεταρρυθμίσεις και στην πρόοδο που η Ελλάδα έχει σημειώσει όλο αυτό το διάστημα, αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αποδίδουν καρπούς ενώ όπως τόνισε, οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν στην χώρα μας προληπτική πιστωτική γραμμή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η πιστωτική αυτή γραμμή στήριξης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε πως κύριος παράγοντας για την ελληνική οικονομία αποτελεί η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη, ενώ όπως υπογράμμισε, η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Όσον αφορά στην πιστωτική γραμμή, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος είπε πως θα είναι προστατευτικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον κ. Γκάμπριελ, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Σταϊνμάγερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκής και τρέχουσας διεθνούς πολιτικής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.