Ειδησεογραφικό site

Σχολείο κλειστό λόγω… βρώμας

24

 

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. Την ώρα που η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, οδηγεί με βήμα σικάτο τα τέκνα της στο πλέον χαϊκλασάτο σχολείο των Αθηνών, την ιστορική Χιλλ της Πλάκας, στην άλλη γωνιά της Αθήνας, στα ταπεινά Σεπόλια, η κατάσταση που επικρατεί στο 145ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, “κόβει τα πόδια” σε εκατοντάδες γονείς.

Λίγα λεπτά μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου, ενημερώνει τους γονείς ότι το σχολείο δεν πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής λόγω λόγω έλλειψης καθαριστριών και πως αν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να το πράξουν με δική τους ευθύνη. Η μαρτυρία ενός πατέρα είναι τουλάχιστον συγκλονιστική: “Στο προαύλιο υπήρχαν νεκρά περιστέρια, η ατμόσφαιρα μύριζε ψοφίμι, οι τουαλέτες ήταν εκτός λειτουργίας. Η πολιτεία αντιμετωπίζει τα παιδιά μας, λες και είναι απόβλητα. Να βλέπεις παιδάκια έξι και επτά ετών να θέλουν να τρέξουν στο προαύλιο και οι γονείς να μην τα αφήνουν φοβούμενοι ότι μπορεί να κολλήσουν μικρόβια από την βρώμα και την δυσωδία. Είναι δυνατόν να μας ενημερώνουν τελευταία στιγμή για μία τόσο σημαντική παράλειψη; Μας ρώτησε η αρμόδια αρχή του υπουργείου παιδείας πού θα αφήσουμε τα παιδιά μας για όσο διάστημα πάρει η ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών ή η έγκριση κονδυλίων για αυτό τον σκοπό; Ντροπή στην κυβέρνηση που εκλέξαμε. Στέλνουν τα παιδιά μας σε σχολεία σκουπιδότοπους και τα δικά τους σε εκπαιδευτήρια παλάτια, κι ύστερα το παίζουν αριστεροί»! Κάποιοι γονείς παίρνουν τα παιδιά τους από το χέρι και αποχωρούν χωρίς δεύτερη κουβέντα ενώ κάποιοι άλλοι “αντιδρούν” προτείνοντας λύσεις που ξεπερνούν ακόμη και την πιο τρελή φαντασία.

Λένε να φορέσουν γάντια και στολές προκειμένου να καθαρίσουν οι ίδιοι το σχολείο, πράγμα αδύνατο καθώς αν δεν υπάρχει έγκριση του υγειονομικού, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η διεύθυνση με ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ενημερώνει και επισήμως τους γονείς ότι καμία εργασία καθαριότητας δεν πραγματοποιήθηκε στο σχολείο ενώ σήμερα, Τρίτη, ο δήμος Αθηναίων επιλήφθηκε του θέματος στέλνοντας καθαρίστρια από το μόνιμο προσωπικό του καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει έγκριση πιστώσεων από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου παιδείας. Ένα υπουργείο που άφησε ως παρακαταθήκη την κατάργηση της αριστείας, την επιβολή ΦΠΑ 23% και προαύλια παιδικών ονείρων που μυρίζουν ψοφίμι…

Η ανακοίνωση του σχολείου όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα:

Τα σχόλια είναι κλειστά.