Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή επίθεση Κικίλια σε Μπαλτά για τις αλλαγές στην Παιδεία

22

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά εξαπέλυσε ο κ. Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζοντας τον ιδεολογικό «βομβαρδισμό» κατά των κυβερνητικών νομοθετημάτων, μίλησε για «αντιμεταρρύθμιση», που μετατρέπει την εκπαίδευση σε «παλαιολιθικό απολίθωμα της δεκαετίας του ’80» και την παραδίδει «στα χέρια των συνδικαλιστών».

Υποστήριξε ότι η φιλοσοφία του προωθούμενου νομοσχεδίου στηρίζεται στις «ιδεοληψίες του υπουργού», ενώ επικαλέστηκε μια σειρά άρθρων και απόψεων του κ. Μπαλτά, όπως τις έχει παραθέσει στο συγγραφικό του έργο.

«Παραδίδετε την Παιδεία σε μια συνδικαλιστική μειοψηφία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τον υπουργό, σημείωσε: «Βάζετε ξανά τη διαπλοκή στις σχέσεις καθηγητών με φοιτητές…».

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπαλτά, που είπε πως «ο κ. Κικίλιας αφιέρωσε την ομιλία του, για να αναφερθεί στο περιεχόμενο των βιβλίων μου. Περιεχόμενο μάλιστα, που δεν αφορά το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει. Είναι σαν να ανέβαινα εγώ στο βήμα και να αφιέρωνα την ομιλία μου για το πώς έπαιζε μπάσκετ ο κ. Κικίλιας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.