Ειδησεογραφικό site

Συστράτευση για νέους αγώνες

32

Του Κώστα Ξυλούρη, υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου Κρήτης

Με αίσθημα συντροφικότητας, απευθυνόμενος στους συναγωνιστές μου, θέλω να τους υπογραμμίσω ότι εντάσσομαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο για να δώσω τη μάχη της ιδεολογίας και όχι της επιστροφής. Διότι εγώ ποτέ δεν ένιωσα ότι έφυγα από τις αξίες, τις αρχές και τα οράματα του ιδεολογικού μου δασκάλου Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος και σήμερα είναι παρών με τον στρατηγικό του λόγο, με τα αγωνιστικά του κελεύσματα και με τις προφητικές του αναλύσεις.

Τα λόγια του ηχούν τώρα δικαιωμένα . Μια μικρή ανθολόγηση από την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στις 28 Ιουλίου του 1992, δείχνει τη διορατικότητα του ανδρός, ο οποίος δεν παρασύρθηκε από την άκριτη ευρωμαγεία που χαρακτήριζε τη Νέα Δημοκρατία: «Η στρατηγική της Γερμανίας αποτελεί έναν αγώνα για τη δημιουργία σφαιρών επιρροής που μας πάνε πίσω περίπου έναν αιώνα. Παραμένει βέβαια πάντα το ερώτημα, σε όλη αυτή την πορεία, εάν πορευόμαστε προς μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή προς μια γερμανική Ευρώπη».

Αυτά που βιώνουμε σήμερα τα είχε προειπεί ο Ανδρέας δύο δεκαετίες πριν! «Οι δείκτες-στόχοι της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης συνιστούν το όραμα ενός Ευρωπαίου τραπεζίτη και εκφράζουν κατά κύριο λόγο τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις της σημερινής Ευρώπης».

ΑΡΧΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ο Ανδρέας είχε προβλέψει από τότε τις κοινωνικές επιπτώσεις :
«Το κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα της επίτευξης των στόχων στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι τεράστιο, όπως και για τις άλλες χώρες του Νότου».

Στα λόγια αυτά παρέμεινα και παραμένω πιστός, μέσα στις σύγχρονες συνθήκες. Που, όμως, όσο και αν άλλαξαν, τα μεγάλα αιτήματα παραμένουν ακόμη ζητούμενα , αφού μετά τον θάνατό του το ΠΑΣΟΚ έπεσε στα χέρια των υβριστών του, που μετάλλαξαν το Κίνημα σε κίνηση κρυπτοφιλελεύθερων και διαπλεκόμενων.

Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία και η κοινωνική δικαιοσύνη ξεχάστηκαν από τις προηγούμενες ηγεσίες, αλλά για μένα παραμένουν ακόμη φωτεινοί σηματοδότες ζωής! Είναι αρχές διδασκαλίας που ρίζωσαν στην ψυχή μου!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Και αν κάποτε διαφώνησα για επιλογές, για πρόσωπα , για συμπεριφορές, το έκανα με γνώμονα την απαρέγκλιτη τήρηση των ιδρυτικών μας αρχών! Σήμερα, όμως, δεν πρέπει να λείψει κανείς από το προσκλητήριο της νέας προέδρου Φώφης Γεννηματά, γιατί μας δίνεται η τελευταία ευκαιρία, ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για να πάρουν τα «όνειρα εκδίκηση», καθώς το ΠΑΣΟΚ, μετά το τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνεται! Δέχτηκα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ηρακλείου και να δώσω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και στην αναβίωση του οράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σήμερα, καλώ όλους τους συντρόφους μου που έφυγαν, που πικράθηκαν, πληγώθηκαν, θύμωσαν, απογοητεύτηκαν, να στρατευτούμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Κάτω από το βλέμμα του ιδρυτή μας, να στείλουμε μήνυμα ενότητας, να δώσουμε ξανά την ελπίδα που χάθηκε στα μάτια των παιδιών μας, να φέρουμε το χαμόγελο που πάγωσε στα χείλη των γονιών μας, να πάμε μπροστά τη χώρα μας, να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα της καρδιάς μας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος ιδεολογικός χώρος που μπορεί να αποτελέσει δύναμη ισορροπίας και σταθερότητας για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα της κανονικότητας, αλλά και δύναμη ανατροπής του παλαιοκομματισμού της Αριστεράς και της Δεξιάς!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Τα σχόλια είναι κλειστά.