Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τα βρήκαν για διπλό ντιμπέιτ – Στον τηλεοπτικό αέρα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Τσίπρας – Μεϊμαράκης

34

Στη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής «μονομαχίας» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ακόμη ενός ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών συμφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Τα δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ προτάθηκε να πραγματοποιηθούν στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου. Η αρχική συμφωνία της Όλγας Γεροβασίλη (τέως κυβερνητική εκπρόσωπος) με την Πηνελόπη Γαβρά (εκπρόσωπος ΝΔ) προβλέπει ότι στις 10 θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών και στις 14 θα γίνει η τηλεμαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη, των επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει διεκδικούν την πρώτη θέση στις εκλογές της 20ης Σεπτμεβρίου. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει αμοιβαία αντιμετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής του ντιμπέιτ όλων των αρχηγών και της τηλεοπτικής μονομαχίας των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη ή να αλλάξουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής και των δύο τηλεμαχιών σε περίπτωση που υπάρξει διαφωνία των αρχηγών των άλλων κομμάτων ή το πρόγραμμα κάποιου πολιτικού αρχηγού το επιβάλλει. ΤΟ σίγουρο είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδωσαν τα χέρια για τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2012 καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξαν τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η συμφωνία για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ είχε διαφανεί από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα όταν οι εκπρόσωποι της Κουμουνδούρου είχαν μεταφέρει την άποψη Τσίπρα ότι πρέπει να γίνουν δύο τηλεμαχίες. Η μια ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Και η δεύτερη ανάμεσα σε όλους του πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Την πρόσκληση είχε πρώτος απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ζητώντας τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ. «Ένα ντιμπέιτ όλοι οι αρχηγοί και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα ως παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Και επειδή ξέρω, ότι θα βάλουνε διάφορα διαδικαστικά στις συζητήσεις στη διακομματική, από τώρα του λέω ότι με όποιους όρους θέλει, με  όποιες προϋποθέσεις θέλει, όποια μέρα θέλει και όποια ώρα θέλει» είχε αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η απάντηση από τον κ. Τσίπρα ήλθε σε παρόμοιους τόνους από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ. Άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού. Ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ’ όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.