Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΡΤ δεν θα είναι πια φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης

23

Για μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013 και έκλεισε με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η «νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση δεν θα είναι πια το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης και μηχανισμός προπαγάνδας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ΕΡΤ θα είναι πλέον ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα βασίζεται στην τήρηση των συνταγματικών αρχών, στον πλουραλισμό των απόψεων, θα πληροφορεί, θα ψυχαγωγεί και θα παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της χώρας καθώς και για τον απόδημο ελληνισμό, υπηρετώντας τη δημοκρατία.

Όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τελειώνει «τόσο το εξαιρετικά προβληματικό και σκανδαλώδες καθεστώς της ΝΕΡΙΤ, όσο και η επικοινωνιακή μονοκρατορία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον χώρο των ΜΜΕ συνολικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο δικαίωση των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ. «Και όλα αυτά, με εξοικονόμηση πόρων, κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης και  των κρυφών αμοιβών», καταλήγει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.